Sax in the City

Vores første koncert blev spillet i St. Johannis Kirche i Flensburg den 19. februar 2005.

Den 10. koncert blev spillet i Sct. Marienkirche i Nübel d. 25. marts 2006. Vores CD Fantasia udkom i efteråret 2005. Siden da er det blevet til adskillige koncerter, dog flest i Tyskland.


En koncert med 5 saxofonister, 5 individualister som har fundet hinanden i musik der: swinger, som indeholder stilelementer fra klassisk over jazz og rock til afsnit med frie improvisationer og eksperimenter.

Den menneskelige stemme, plastikslanger og didjeridoo er også en del af ingredienserne. Her er der humor og dynamik sammensat af 5 stærke personligheder - et til tider dansende fællesskab, der simpelthen er en oplevelse af de sjældne!

I repertoiret er der udelukkende kompositioner og arrangementer skabt af disse 5 musikeres legende og kreative hoveder!

Sax in the City består af:

Andreas Burckhardt

bor i Hannover hvorfra han er aktiv som solist, komponist og pædagog. Andreas har en enestående spilleteknik, baseret på circular breathing og overrasker og forundrer med sine flydende musikalske klangstrukturer. Har modtaget flere jazzpriser og bl.a. komponeret musik til ballet og teater. Foruden saxofon spiller Andreas didjeridoo, fløjte og klarinet samt diverse mere finurlige instrumenter. Skriver spændende ny minimalistisk musik til kvintetten.


Anselm Simon

er aktiv i og omkring Hamborg hvorfra han har skabt sig et navn bl. a. gennem sit sammenspil med pianisten Bernd Homann. Anselm’s spillestil er særdeles varieret: fra det helt stringente klassiske klangideal til alle mulige varianter af jazzens udtryksmuligheder. Han underviser på konservatoriet i Hamborg og er docent ved flere forskellige saxofon-workshops i Tyskland. Bidrager med kompositioner inden for free form jazzens koncepter.


Jonny Möller

bor i Schleswig og hvorfra hans karriere er gået igennem adskillige hotte rock-bands bl.a. top-40 bandet Tin Lizzy. I de seneste år er han aktuel med kammer-rock trioen Mobago, der med ubestridelig charme turnerer overalt i Nordtyskland. Som studiemusiker har Jonny utallige indspilninger bag sig med en virtuos spillestil, der kan nærme sig alt inden for pop, rock og soul. Bidrager med lys og en smuk scenografi til kvintettens koncerter.

Hanne Rømer

der bor i Aabenraa og kunne i 2005 fejre sit 30 års jubilæum som professionel saxofonist. Har desuden altid sunget i de forskellige ensembler hun har deltaget i, men er måske mere kendt som en spændende komponist og dirigent for flere forskellige bigbands, kor og ensembler i løbet af en meget alsidig karriere. Bidrager med flere nye arrangementer og kompositioner til kvintettens repertoire og kan her opleves som den der vover at spille på 2 saxer på én gang.


Edgar Herzog

er fra Hamborg og tager sig kærligt af de dybe toner både på barytonsaxofon og basklarinet, men spiller så at sige alle træblæsere. Han arbejder freelance på så forskellige musikområder som: jazz, rock, musicals, kammer- og symfonisk musik. Han har et utal af radio-, plade- og tv-produktioner bag sig med bl.a. NDR Bigband og Bob Brookmeyer’s Bigband. Edgar bidrager ligeledes med flere helt nye kompositioner til kvintettens repertoire.


Hanne Rømer / Amanda Music   •   www.hanneromer.dk   •  
Copyright 2009-2018 © Broberg Media